Leverkusen kapucnis szurkolói pamut pulóver

Cikkszám: LEV003
Rövid leírás:

Leverkusen kapucnis szurkolói pamut pulóver

Futter, bolyhos belső oldal 65 % pamut, 35 % poliészter
  • egyenes szabás oldalvarrással
  • zsinórral összehúzható, bélelt kapucni
  • hátsó nyakszegély belső oldala saját színű anyagból
  • rávarrt kenguru zseb
  • 2:2 bordás kötésű szegély és mandzsetták 5 % elasztánnal
  • bolyhos belső oldal

A Bayer 04 Leverkusen egy német labdarúgóklub, melyet 1904július 1-jén alapítottak Leverkusen városában a Bayer gyógyszergyár dolgozói. A Leverkusen 1979 óta tagja a Bundesligának. A csapat hazai mérkőzéseit a 30.210 férőhelyes BayArenában játssza.

A Leverkusen öt alkalommal végzett a német bajnokság második helyén, 1993-ban Német Kupát nyert. 1988-ban megnyerték az UEFA-kupát2002-benBajnokok Ligája döntőjébe jutottak.

A Bayer 04 második, ifjúsági csapata egészen a 2014 nyarán történt megszüntetéséig a német negyedosztályban szerepelt. A női csapat 2010 óta (a 2017-18-as idény kivételével) a német első osztályban szerepel

14 990Ft
16 990 Ft -12%
db
Akció
Leverkusen kapucnis szurkolói pamut pulóver
A Leverkusen legfőbb riválisa az 1. FC Köln. Találkozóik igazi rangadónak számítanak és rendszerint heves, indulatokkal teli mérkőzéseket hoznak. A két csapat szembenállása elsősorban földrajzi okokkal magyarázható - csak pár kilométer választja el a két várost, emellett (ezért) mindkét csapat szurkolótábora magáénak tudja a "Rajna-vidék csapata" címet.
A Bayer 04 szurkolói a klubhoz több szállal kötődő KFC Uerdingen 05 együttesét sem kedvelik. A 80-as évek végén sikeres krefeldi kiscsapatnak (egészen 1995-ig) a Bayer volt a főszponzora. Mérsékelt rivalizálás tapasztalható a Fortuna Düsseldorf szurkolóival szemben. Ugyan Kölnhöz hasonlóan Düsseldorf is szomszédos település, ám a két csapat viszonylag rövid közös múltra tekinthet vissza.
A Leverkusen szurkolóit baráti kapcsolat fűzi a Kickers Offenbach drukkereihez. A két szurkolótábor közös múltja az 1980/81-es Bundesliga szezonban kezdődött. A harmadik játéknapon a Bayer 04 az Eintracht Frankfurt csapatát fogadta és a 16. percben a hazai Jürgen Gelsdorf rendkívül durva szabálytalansága után az (akkor még) frankfurti Cha Bum-Kunt kórházba kellett szállítani.[42] A meccset - és legjobb játékosukat elvesztő - frankfurti drukkerek bosszút esküdtek a gyógyszergyáriaknak. A február elején megrendezett visszavágón azonban a Frankfurt helyi riválisának, a Kickers Offenbach csapatának szurkolói társultak a Leverkusen drukkereivel, megvédve őket a frankfurti atrocitásoktól. Ezt a gesztust a Bayer 04 szurkolói sosem felejtik el.
Érdekesség még, hogy egy évvel később, az 1981/82-es szezon végén a két csapat osztályozót játszott egymással a Bundesligában maradásért (ill. feljutásért), melyet a Leverkusen nyert 3:1-es összesítéssel.